Iedere vrijdag, zaterdag of zondag vrij biljarten!

Een spelletje ‘Libre’ of liever ’10 over rood’? 
Voor de liefhebber van klassiek biljarten beschikt Aswieta over een professionele biljarttafel. De biljarttafel kan gehuurd worden en afhankelijk van de drukte is het uiteraard mogelijk om meerdere uren achter elkaar te spelen. Vrij biljarten kan op iedere vrijdag, zaterdag of zondag (op donderdagavond niet vanwege biljartcompetitie).

Libre biljart
Het libre biljart wordt het meest gespeeld. Men gebruikt 3 biljartballen. Twee witte biljartballen (voor iedere speler één) en 1 rode biljart bal. Een witte biljartbal wordt soms vervangen door een gele biljartbal. De bedoeling van Libre biljart is om met de speelbal beide andere ballen te raken in één stootbeurt. Gebeurt dit dan is dat een carambole. De speler mag vervolgens nog een poging wagen. Indien een speler mist is de tegenstander aan de beurt. Gespeeld wordt tot één van de spelers het aantal voor hem vastgestelde caramboles heeft gemaakt.

Bandstoten
Bandstoten is een andere vorm van Libre biljart. Dezelfde regels gelden zoals bij het libre biljart. Er is echter één belangrijke uitzondering: voordat de speelbal de derde bal raakt en de carambole tot stand komt, moet deze eerst één of meerdere banden hebben geraakt.

Driebanden
Een populaire variant van het Libre biljart is het ‘Driebanden’. De regels zijn hetzelfde als bij het bandstoten maar de speelbal moet minimaal 3 banden hebben geraakt voordat de carambole tot stand komt.

10 over rood
Dit spel kan met meerdere spelers gespeeld worden. Iedere speler probeert met dezelfde speelbal een carambole te maken, met daarbij als voorwaarde dat de rode bal als eerste geraakt wordt. Wie als eerste 10 caramboles maakt is klaar en wacht tot er nog maar één speler over is. Dit is automatisch de verliezer.

Schuiven naar boven